ساق پا

shin splint یا درد ساق
درمان معمول به این شکل است:
فاز ۱ : استفاده از یخ به مدت ۳۰ ـ ۲۰ دقیقه، ۲ تا ۳ بار در روز.داروهای ضد التهابی: مثل دیکلوفناک، پیروکسیکام و…
فاز ۲ :کفش های طبی و یا ارتزهای مناسب؛ به عنوان مثال کفش یا وسیله ای که قوس کف پای مناسبی به وجود آورد.
تمرینات توانبخشی
کشش در عضلات پشت پا (شکل ۱ و ۲) و کشش عضلات جلوی پا (شکل ۳).تقویت و نیرومند کردن عضلات قدامی پا (شکل ۴).
شکل شماره ۱- کشش عضله گاسترو سینموس (زیر ساق) :
پای آسیب دیده را عقب بگذارید و در حالی که زانوی آن صاف و کشیده و پاشنه ی پا روی زمین باشد. به آرامی زانوی پای سالم (جلویی) را خم کنید و به سمت دیوار متمایل شوید به طوری که احساس کشش در ساق پای مصدوم کنید. ۲۰ ثانیه مکث کنید و حرکت را ۵ بار تکرار کنید.
شکل شماره ۲ – کشش عضله ی سولئوس (عضله ی روی ساق) :
مانند حرکت قبل اما در اینجا هر دو زانو را خم کنید و مثل قبل کف دو پا روی زمین باشد. به سمت دیوار متمایل شوید به طوری که اینبار احساس کشش در قسمت تحتانی ساق کنید. ۲۰ ثانیه مکث کنید و حرکت را ۵ بار تکرار کنید.
شکل شماره ۳ :
در حالت نشسته پای دردناک را روی پای سالم بیاندازید. انگشتان پا را طوری بکشید که به آرامی احساس کشش در قسمت روی پا کنید. ۲۰ ثانیه مکث و ۵ بار تکرار کنید.
شکل شماره ۴ :
روی صندلی بنشینید، دست ها را به حالت عادی روی پاهایتان قرار دهید. در حالی که پاشنه ی شما روی زمین ثابت بماند. انگشتان قسمت قدامی پاها را از زمین بلند کنید و سریعاً پائین بیاورید. تمرکز شما باید در انقباض عضلات قدامی پایتان باشد. این حرکت را نیز به صورت ۵ تکرار ۲۰ ثانیه ای انجام دهید.
فاز ۳ :
دیدن خود را (روی تریدمیل و یا زمین دو) محدود کرده و با سرعت مسافت و شدت کمتر کمتری تمرینات خود به ویژه دویدن را انجام دهید. اطلاع برای بیماران: نحوه ی تشخیص شین اسپلینت را یاد بگیرید تا در پیشگیری از بروز مجدد و یا خود درمانی در صورت بازگشت علاوم به شما کمک کند.