5,116
3 دقیقه

داروهای ضد درد در حاملگی

  1. خانه
  2. بارداری
  3. داروهای ضد درد در حاملگی
داروهای ضد درد در حاملگی وشيردهی

داروهای ضد درد در حاملگی وشیردهی

داروهای ضد التهاب و مسکن درد و تب بر از پر مصرفترین داروها در بارداری هستند.
آسپرین یکی از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی است. در مصرف آسپرین بیش از میزان حداقل روزانه باید ملاحظاتی داشت زیرا از جفت عبور کرده و در مقادیر بالا افزایش خطر دکولمان یا کنده شدن جفت رادارد. در سه ماهه اول بارداری خطر گاستروشزی (اشکال ساختمان شکم نوزاد) دارد. در صورت لزوم تجویزاسپرین با مقادیر کم باعث کاهش عوارض پره اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی میشود ودر اختلالات مرتبط با بیماری لوپوس و سندرم آنتی فسفولیپید هم کاربرد دارد.

آسپیرین در دوران شیردهی تا حدی بی خطر است و بخاطر احتمال ایجاد سندرم ری (نوعی بیماری که با اشکال مغزی و کبدی شدید همراه است) وافزایش خطر خونریزی داخلی در شیرخوارباید با مشورت با پزشک مصرف شود.
مصرف ایندومتاسین و ایبوبروفن (یا بروفن و ژلوفن، ادویل) هم پس از هفته ۳۰ بارداری خطر تنگی مجرای شریانی را دارد وپس از سه ماهه اول خطر بروز الیگو هیدر امنیوس را دارند و در شیر دهی منع مصرف ندارند. پیروکسیکام با نظر پزشک در صورت ضرورت تجویز میشود .
ژل ، پماد و کرم دیکلوفناک و بروفن موضعی ،ژل پیروکسیکام و پماد متیل سالیسیلات گرچه عوارض کمتری از داروها ی خوراکی دارند ولی در بارداری منع مصرف دارند مگر پزشک تجویز آنها را ضروری بداند.

مصرف خود سرانه سایر مسکن های موضعی مانند رزماری و و ترکیبات حاوی گیاه پنجه شیطان هم دربارداری ممنوع است.عوارض مصرف موضعی منتول مشخص نیست واین دارو هم نباید بدون مشورت با پزشک در بارداری مصرف شود. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ( بروفن ،دیکلوفناک ،ناپروکسن ،پیروکسیکام ،مفنامیک اسید ،پونستان،سلکوکسیب،سلبرکس،ملوکسیکام،موبیک،ایندومتاسین) بعد از هفته ۳۰ بارداری یاعث افزایش فشار خون ریوی به علت بسته شدن زودرس داکتوس آرتریوزوس در جنین شده و در طی بارداری ،بخصوص در سه ماهه سوم بارداری منع مصرف دارند مگر پزشک تجویز آنها را ضروری بداند.بدلیل عوارض زیاد این داروها در شیردهی ،فقط با دستور پزشک تجویز و مصرف شوند.

استامینوفن با مقادیر معمولی داروی بی خطری در دوران حاملگی است و با شیر دهی مشکلی ایجاد نمیکند و پر مصرفترین مسکن دوران حاملگی وشیر دهی است.
مسکنهای اپیوئیدی از جفت در دوران بارداری عبور کرده وارد بدن جنین میشوند اما در دوز معمول خطری ندارند . داروهای کدئینی و مپریدین با دوز معمول منع مصرف در دوران شیر دهی ندارند.

در صورت نیاز به مصرف مسکن نسبتا قدرتمند برای دردهای شدیدتر تجویز استامینوفن کدئین توسط پزشک مناسب است.
به هر حال مصرف کلیه داروها در حاملگی و شیر دهی باید با نظر پزشک باشد و مطالب فوق جهت آگاهی کلی است.

فهرست